Україна та Польща можуть незабаром підписати угоду про спільний митний та прикордонний контроль

Заступники міністрів інфраструктури України і Польщі Сергій Деркач та Павел Ганцаж провели засідання міжурядової комісії з питань економічного співробітництва. Вони обговорили питання підписання угоди про спільний митний та прикордонний контроль.

Про це у Facebook повідомив Сергій Деркач.

«Фіналізуємо з польською стороною текст угоди про спільний митний та прикордонний контроль. У п’ятницю відбулись технічні консультації, наразі маємо провести ще одну зустріч. Після цього польська сторона направить текст для зворотнього зв’язку до Єврокомісії», — йдеться в повідомленні.

За словами Деркача, питань для співпраці із Польщею багато, серед яких є і проблемні. Зокрема, продовження дії угоди про лібералізацію вантажних перевезень, яка для України є питанням виживання економіки.

«Позиція Єврокомісії: продовжити угоду, але додати до неї окремі зміни. До завтра Єврокомісія збирає пропозиції від інших країн-членів ЄС. Після цього ми направимо наші коментарі щодо всіх пунктів. Ключове — жодні зміни не мають обмежувати наших перевізників, а будь-які нові критерії мають бути прозорими, зрозумілими та вимірюваними», — зауважив Деркач.

Читайте також: Єврокомісія хоче внести зміни до угоди про «транспортний безвіз» з Україною

За словами Ганцажа, перевізники не приєднались до блокади кордону, йдеться лише про фермерів. Водночас проблемним моментом лишається призупинення реєстрації в «єЧерзі» на пункті пропуску «Нижанковичі — Мальховіце», де у фізичній черзі наразі перебуває 800 вантажівок.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus