Проблема блокади кордону може вирішитися найближчим часом. Потрібні переговори — голова комітету Сейму Польщі

Питання щодо блокування польсько-українського кордону фермерами і захисту певних сегментів сільгоспвиробництва Польщі можуть бути вирішені упродовж кількох тижнів.

Про це заявив голова комітету закордонних справ Сейму Польщі Павел Коваль в інтерв'ю Українському радіо.

«Проблема з фермерами і проблема із захистом певних сегментів сільгоспвиробництва буде вирішена. Потрібно кілька тижнів переговорів», — сказав він.

Коваль зазначив, що не розуміє, чому протести фермерів по всій Європі пов'язують з Україною. Він вважає, що ці протести не стосуються України, а вони «просто про те, що в Європі впали ціни на зерно, і фермери вимагають компенсації, а уряди окремих країн намагаються допомогти фермерам і захистити певні сектори сільськогосподарського виробництва».

Читайте також: Польща хоче спільно з Україною розробити механізм взаємного ліцензування експорту агропродукції

За його словами, компромісне рішення щодо блокування кордону може бути прийняте упродовж кількох тижнів.

«Я думаю, що протягом кількох тижнів це буде. І польський уряд, і український уряд повинні порозумітися, знайти рішення, щоб могли продавати українські товари, але також захистити кілька секторів польського виробництва», — додав Коваль.

Нагадаємо, 28 березня у Варшаві відбудеться зустріч представників урядів Польщі та України, на якій обговорять питання розблокування польсько-українського кордону.

Виконано за допомогоюDisqus