Politico: Франція приєдналася до Польщі у закликах обмежити імпорт української агропродукції

Франція приєдналася до Польщі у закликах до подальших обмежень на імпорт української сільськогосподарської продукції, погрожуючи зірвати переговори про продовження вільної торгівлі Києва з ЄС ще на рік.

Про це виданню Politico повідомили троє європейських дипломатів.

Президент Франції Еммануель Макрон і прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск зустрілися в п’ятницю під час саміту Веймарського трикутника в Берліні, де вони уклали угоду щодо зближення Парижа та Варшави, напередодні важливих переговорів у вівторок увечері, які будуть спрямовані на усунення розбіжностей, що виникли між країнами ЄС та Європейським парламентом щодо торгівлі з Україною.

Відповідно до оцінок Комісії, зміни в угоді про торгівлю коштуватимуть Україні 1,2 млрд євро доходів.

«Це величезне скорочення для країни, яка потребує всієї можливої допомоги», — сказав один із дипломатів.

Нещодавно європейські законодавці проголосували за введення низки обмежень на пропозицію Єврокомісії про продовження безмитного імпорту для України на рік. Ці поправки повернули три гілки ЄС — Рада, Парламент і Комісія.

Читайте також: Україна готова прийняти обмеження в торгівлі з ЄС, але закликає блок заборонити імпорт російського зерна — FT

«Голосування поставило неочікувану перешкоду на шляху до того, що, як очікувалося, було безпроблемним ухваленням заходів після того, як країни ЄС підтримали початкову пропозицію Комісії в лютому. Йдеться про обмеження українського цукру, птиці та яєць. Лише Польща, Угорщина та Словаччина тоді проголосували проти продовження, а Болгарія утрималася», — пише видання.



Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus