Колодзейчак: Українцям, мабуть, не сподобалося, наскільки я був підготовлений до переговорів з ними

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак прокоментував свою поведінку на переговорах профільних аграрних міністерств України та Польщі, яку українські представники назвали «непрофесійною та неетичною».

Як пише wprost.pl, Колодзейчак вважає, що такого роду звинувачення були спробою його дискредитації.

«Українцям, мабуть, не сподобалося, наскільки я був підготовлений до переговорів з ними. Під час багатогодинної зустрічі я використовував аргументи по суті, згадував їхні попередні заяви, від яких вони зараз намагаються відмовитися, і це викликало незадоволення», — пояснив він в інтерв’ю «Gazeta Wyborcza».

Заступник голови Мінагрополітики Польщі вважає, що «це брудна гра і реакція українців на ті влучні аргументи, які він використовував за столом переговорів».

Читайте також: Деструктивна поведінка Колодзейчака фактично призвела до зриву польсько-українських переговорів — гендиректор УКАБу

«Це спланована акція, розігрування нас. Дві години тому я надав їм перелік засобів захисту рослин, які вони можуть використовувати, а ми не можемо, бо вони заборонені в Польщі та Євросоюзі. Це їх дуже розлютило. Але їхні нерви тільки підвищилися, коли я чітко вказав їм на дві брехні», — сказав Колодзейчак.

Він запевнив, що покинув засідання лише один раз, і то на прохання співробітника Мінагрополітики, оскільки він мав отримати нову інформацію, важливу для розмови.

«Я потягнувся в кріслі, як і багато інших присутніх на зустрічі. Зустріч тривала довго, ми всі відчували втому, ми просто люди, — сказав Колодзейчак, додавши, що «він шмигав носом, тому що був застуджений і мав нежить».

Контекст. Переговори профільних аграрних міністерств України та Польщі за участі профільних аграрних асоціацій відбулися 27-28 березня у Варшаві. За словами генерального директора «Українського клубу аграрного бізнесу» Олег Хоменка, сторони були близькі до підписання угоди, яка б задовольнила вимоги всіх учасників переговорів, але заступник міністра Міхал Колодзейчак «вибрав не ту «доріжку» і всі дискусії перевелись у відвертий популізм».

Більше про переговори профільних міністерств України та Польщі можна прочитати в інтервʼю Олега Хоменка для Latifundist.com за посиланням.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus