Україна вперше переробила 1 млн т ріпаку — Укроліяпром

Попри те, що насіння ріпаку вважається переважно експортно спрямованою сировиною, переробка цієї культури вперше перетнула позначку в 1 млн т (23,3% від урожаю 2023 р.).

Про це повідомляє «Укроліяпром»

Експорт ріпакової олії у липні-березні 2023/24 МР також сягнув рекордної позначки — 400 тис. т. Ринками збуту були: Китай, країни ЄС, Малайзія, Сінгапур та інші. Позитивна динаміка спостерігається і по ріпаковому шроту.

«Укроліяпром» прогнозує продовження зростання експорту соєвої олії та шроту, а відповідно їхнього виробництва та переробки, особливо у січні-березні 2024 року.

Читайте також: За останні два роки переробка ріпаку в Україні виросла на 21%

«Подальший розвиток олійно-жирової галузі України передбачаємо не тільки в нарощуванні переробки насіння соняшнику, скільки таких олійних культур, як соя та насіння ріпаку, які до цього часу розглядаються як експортно спрямовані», — зазначили в асоціації.

Як повідомлялося, «Епіцентр Агро» вже 5 років переробляє соняшник, з минулого року почали переробляти ріпак. З цього року компанія починає переробляти сою, поки що на сторонніх потужностях.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus