Стали відомі подробиці угоди між Гадз Агро та OKKO GROUP

Нещодавно стало відомо, що ОККО GROUP придбала частку в статутному капіталі «Гадз Агро» та «Укрполфрукт». Компанії планують спільні проєкти, які стосуються переробки гною на газ та переробки сої і кукурудзи.

Про це йдеться у матеріалі «Майже три роки перемовин і Гадз уступив 50% двох своїх компаній OKKO Group. Що далі?» на Latifundist.com.

«Про всі проєкти не можу розповісти. Але вони підходять прикарпатському краю. Екологічно чисті: переробка гною на газ, переробка сої, кукурудзи і ін. Є в планах вивести виробництво молока до 500 т. Виручку плануємо збільшити в 3 рази. Добираємо земельний банк. Вже збільшили його на 20%», каже головний бенефіціар Гадз Агро» та «Укрполфрукт» Петро Гадз.

За його словами, представники ОККО приїжджали до нього три роки підряд. Говорили про будівництво трьох переробних заводів по виробництву газу, електроенергії тощо.

«Вони запропонували мені хорошу угоду 50 на 50 для того, щоб інвестувати у серйозні проєкти: глибока переробка сої, кукурудзи, гною і ще багато проєктів, пов'язаних із тваринництвом. Я думав, радився з родиною. У нас же родинний бізнес. Ми подивилися, що компанія «біла», компанія розвивається, підтримує нашу економіку і прийняли рішення, яке я вважаю правильним», — зауважує Петро Гадз.

Суму угоди аграрій не називає, але уточнює, що OKKO GROUP «зайшла з інвестиціями» і ніяких негативних наслідків для компаній не настане.

Управління компаніями буде здійснюватися наглядовою радою, до якої ввійде двоє представників від «Гадз-Агро», двоє — від ОККО GROUP. Директори також від обох власників. Від одного — фінансовий, від другого — виконавчий.

В прес-службі ОККО на запит NV Бізнес відповіли, що компанія вже 7 років має активи в аграрній сфері. Зокрема, діє форвардна форвардна програма ОККО Агротрейд, яка пропонує аграріям (в основному які мають до 10 тис. га) пальне, міндобрива та природній газ, за які можна розрахуватися врожаєм.

Серед ключових проектів поточного року у тому числі інвестиції у розмірі $10 млн в олійне підприємство. Також в планах будівництво елеватора з когенераційною установкою для виробництва електроенергії та біоетанольного завода у Тернопільській області потужністю 83 тис. т на рік.

«Дивимося на те, щоб зайти в рослинництво. Тож намір придбання частки в статутному капіталі агрокомпаній цілком логічне продовження стратегії розвитку групи та інвестицій», — сказали в ОККО.

Нагадаємо, 9 травня АМКУ надав компанії «ЛОНМАР» дозвіл на купівлю «Хорольського елеватора», який належить агрохолдингу «Кернел».

Виконано за допомогоюDisqus