В Литві почала діяти заборона на імпорт агропродукції з росії та білорусі

З початку цього тижня в Литву заборонено ввозити сільськогосподарську продукцію та корми з росії та білорусі згідно з переліком, складеним Міністерством сільського господарства та затвердженим урядом, пише LRT.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

До переліку увійшли продукти 24 груп: живі тварини, м'ясо та субпродукти, риба, молоко та продукти його переробки, яйця, мед натуральний, продукти нетваринного походження, рослини, овочі, фрукти, кава та спеції, зерно, крупи, олія, напої, тютюн та інші вироби. До Литви заборонено ввозити різну рослинну продукцію з росії та білорусі.

З 3 червня в Литву не можна ввозити готові харчові продукти, алкогольні та безалкогольні напої. До них відносяться різноманітні продукти з м'яса, риби, ракоподібних, молюсків або інших водних безхребетних або з комах, а також цукор і цукрові кондитерські вироби, какао і какао-продукти, продукти із злаків, борошно, крохмаль або молоко, овочі, фрукти, вироби з горіхів. або інші частини рослин, безалкогольні та алкогольні напої та оцет, залишки та відходи харчової промисловості, готові корми для тварин.

«Проте, враховуючи детальний аналіз даних щодо імпорту з росії та білорусі та можливі серйозні збитки для переробників, а також зауваження, отримані під час публічних консультацій з громадськістю, сільськогосподарська продукція, яка не має альтернативних джерел імпорту (деякі гриби, ягоди, рослинні ткацькі матеріали) не включені до переліку», — пише видання.

Читайте також: В Литві вважають, що ЄС має розширити обмеження на всю агропродукцію з росії

  • Сейм Литви 14 березня ухвалив резолюцію із закликом заборонити на європейському рівні імпорт зерна з росії та білорусі.
  • З 15 березня Литва ввела суворіший контроль за зерном, яке ввозиться з росії та інших країн підвищеного ризику. 
Виконано за допомогоюDisqus