АГРОТРЕЙД вперше провів посівну із використанням онлайн-контролю за якісними показниками

Цьогоріч Група «АГРОТРЕЙД» вперше провела посівну кампанію із використанням онлайн-контролю за якісними показниками при виконанні агрооперацій, повідомили в пресслужбі.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Раніше ми контролювали онлайн базові речі — швидкість роботи агрегатів, роботу в межах контурів полів, рух техніки між підприємствами та полями, а також простої. Онлайн-контроль якісних показників таких як норми висіву насіння, внесення добрив та засобів захисту рослин — це крок вперед. Нам важливо контролювати ці норми на кожному квадратному метрі, а не на полі загалом. Як показав наш досвід — це зовсім не повʼязані речі», — говорить директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник.

За його словами, онлайн-супровід дозволяє упередити значні втрати і ризики. У разі відхилення від планових показників більш ніж на 10% протягом 30 секунд, спеціалісти отримують автоматичні повідомлення і запускають алгоритм перевірок та інформування, який передбачає зупинку техніки, усунення причини проблеми, а потім — повторну перевірку при запуску агрегата.

«Зараз ми лише на початку шляху, але обов’язково будемо рухатися далі. За підсумками першої посівної вже розуміємо, які вдосконалення необхідно зробити. Загалом завдяки сучасним технологіям ми підвищили якість і точність виконання агрооперацій. Тому стали раціональніше використовувати насіння, добрива та засоби захисту рослин», — додав Овсяник.

  • У 2023 році компанія вперше посіяла технічну коноплю. Тресту (волокна) компанія планували реалізовувати на внутрішньому ринку, а насіння експортувати до Європи.
  • Група «АГРОТРЕЙД» вперше посіяла арахіс, площі під цю культуру відвели на Харківщині.
Виконано за допомогоюDisqus