Фахівець порадив фунгіцидний захист кукурудзи по no-till

У ФГ «Надія» з Полтавщини вважають, що технологія no-till дозволяє менше трудитись, але більше отримувати. В середньому там збирають кукурудзу зі врожайністю 7-8 т/га, навіть під час посухи врожайність не зменшувалась. Про це йдеться у спецпроєкті «Антикризова економія: Кукурудза на ноутілі — особливості профілактичних обробок» на Kurkul.com.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Тим часом менеджер з розвитку технологій в східному регіоні компанії LNZ Group Віталій Брашован зазначив, що при пізніх термінах посіву виникає хворобне навантаження.

Під рослинними рештками на полі можуть залишатись бактерії фузаріозу чи сажкових хвороб. При класичній технології патогени приорються і мікроорганізми в ґрунті їх знищують. При no-till ці хвороби залишаються на поверхні, тому представник компанії рекомендує проводити якісний фунгіцидний захист.

Як додав фахівець, у лінійці компанії LNZ серед профілактичних продуктів для захисту кукурудзи можна використовувати фунгіцид Спліт (дифеноконазол, 250 г/л), Старк (азоксистробін, 250 г/л) чи двокомпонентний Спліт Дуо (дифеноконазол, 125 г/л, азоксистробін 125 г/л).

«Для профілактики ми можемо обійтися одним продуктом. А от, коли хвороба поширилась, то тоді треба вже двокомпонентні суміші. Тож наразі тільки правильний моніторинг дозволить раціонально використовувати кошти на фунгіцид», — зауважив Брашован.

Виконано за допомогоюDisqus