Астарта завершила збирання нової культури і почала обмолот ріпаку

«Астарта» розпочала збиральну кампанію ранніх зернових з Полтавщини. Компанії Західного регіону приєднаються до збиральної кампанії у першій декаді липня, повідомили в компанії.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Загалом цього року агрохолдинг планує зібрати ранні зернові з площі 61 тис. га, в тому числі озиму пшеницю — з 49 тис. га.

«Сьогодні ми розпочали обмолот ріпаку. Роботи стартували на Полтавщині. Це надранні терміни — випереджають середні багаторічні календарні показники — але прогнозовані строки збирання. Наприкінці цього тижня також плануємо розпочати збирання пшениці. Підприємства Західного регіону планують початок жнив не раніше 7-9 липня. Тепер найбільші виклики вбачаємо у забезпеченні безперебійності усіх етапів жнив в умовах одночасного збирання кількох культур, постійних повітряних тривог та знеструмлень», — говорить Роман Павлик, керівник управління рослинництва агрохолдингу.

Також сьогодні аграрії також завершили збирання гороху зимуючого на площі 599 га. Це нова для «Астарти» культура з найбільш ранніми термінами збирання.

Читайте також: На Одещині почали збирати ріпак. Аграрії говорять про «нахльост» культур

  • Станом на 20 червня в Україні намолочено 48,3 тис. т зерна нового врожаю.
Виконано за допомогоюDisqus