Астарта підписала першу інвестиційну кредитну угоду з ПриватБанком на $10 млн

«Астарта» уклала інвестиційну кредитну угоду з ПриватБанком. Загальна сума кредитного ліміту становить $10 млн, термін кредитування — 5 років, повідомила пресслужба агрохолдингу.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Ці кошти будуть спрямовані на модернізацію сільськогосподарського та цукрового виробництв компанії. Це допоможе збільшити експортний потенціал «Астарти».

«Це перша угода Астарти з ПриватБанком. Нею ми розпочали наше партнерство з одним з найбільших в Україні банків. Така співпраця є важливою і особливо цінною, адже саме державні банки першими почали надавати довгострокове фінансування українському агробізнесу під час повномасштабної війни. Кредитні кошти ми плануємо використати на рефінансування інвестицій у модернізацію цукрового виробництва, розвиток тваринництва та рослинництва», — зазначила фінансова директорка «Астарти» Лілія Лиманська.

Читайте також: Астарта завершила збирання нової культури і почала обмолот ріпаку 

«Фінансування агровиробництва, як малого бізнесу так і великих компаній, для нас є першочерговим пріоритетом. ПриватБанк залишається одним з лідерів за обсягами кредитування аграріїв, бо це основа продовольчої безпеки країни. Ми продовжуємо підтримку агробізнесу та сьогодні розширюємо фінансування провідних сучасних агропідприємств, таких як агропромхолдинг Астарта-Київ, що вражають динамікою розвитку та модернізації бізнесу і є ключовими виробниками агропродукції», — зазначив член правління з питань МСБ ПриватБанку Євген Заіграєв.

  • В 2023/24 МР компанія збільшила виробництво білого цукру на 34% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 377 тис.
  • «Астарта» виплатить дивіденди за 2023 рік. Виплати будуть у розмірі 0,50 євро на акцію на загальну суму 12,5 млн євро.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus