Гайсинський цукровий завод першим в Україні почав переробляти цукровий сироп

Гайсинський цукровий завод «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО» виробив 26 тис. т кристалічного цукру в процесі переробки 48 тис. т сиропу, який компанія вивела на зберігання у грудні 2023 року, повідомили в пресслужбі.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Як зазначили в УПІ-АГРО, на сьогодні компанія єдина в Україні, що впровадила на своєму заводі технологічну схему переробки цукрового сиропу.

«Ця технологія широко використовується у виробництві цукру в ЄС та США. Її перевага в тому, що вона забезпечує збільшення продуктивності виробництва для переробки цукрових буряків в найбільш стислі терміни. Також переробка сиропу запобігає наднормовим втратам цукру при довготривалому зберіганні сировини. Крім того, це зниження навантаження на логістику готової продукції, адже зберігання 26 тис. т цукру, отриманого з сиропу, коштувало б чимало додаткових затрат», — зазначив директор з цукрового виробництва УПІ-АГРО Юрій Безкоровайний.

У результаті, під час переробки сиропу компанією випущено кондиційний цукор, понад 80% якого — першої категорії. 

Читайте також: Третій рік поспіль аграрії масово сіють буряки. Що буде з цінами на цукор? Велике інтервʼю з гендиректором Укрпромінвест-Агро Романом Огородовим

  • За результатами травня 65% цукру Україна експортувала до Європейського Союзу, 35% — до інших країн. У травні встановлений рекорд з експорту цукру за місяць — Україна відправила 108 тис. т.
  • Кабінет міністрів запровадив з 1 червня нульову квоту на експорт цукру до Європейського Союзу.
Виконано за допомогоюDisqus