Уряд ввів нульову квоту на експорт цукру до Євросоюзу

Кабінет міністрів запровадив з 1 червня нульову квоту на експорт цукру до Європейського Союзу. Про це на міжнародній конференції Grain Ukraine 2024 розповів в. о. міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

«Було прийняте рішення урядом про встановлення нульової квоти, бо по цукру вона вибрана на цей рік, вона була на рівні 262 тис. т», — сказав Висоцький.

Він підкреслив, що обмеження стосується виключно європейського ринку, інші ринки залишаються доступними для експортерів.

Висоцький зазначив, що на внутрішньому ринку не буде дефіциту цукру, оскільки аграрії посіяли достатньо цукрового буряку.

Прогнозовані площі під цукровими буряками цьогоріч складають 256 тис. га.

У травні Національна Асоціація цукровиків України «Укрцукор» звернулась до Кабінету Міністрів з проханням про термінове встановлення нульової квоти на експорт цукру до ЄС на 2024 рік у звʼязку з її вичерпанням.

Читайте також: Європейці вважають, що український цукор непередбачуваний і розбалансовує ринок — Кавушевська

  • Компанія «Волинь-Зерно-Продукт» розглядає можливість організувати перевезення цукру через Європу транзитом і відвантаження на судна, щоб експортувати його на азійський ринок.
  • «Астарта», першою серед українських компаній, завантажила і відправила судно з 3 тис. т цукру до Північної Африки. 
Виконано за допомогоюDisqus