Найбільший у світі річковий порт планує розширити обробку українських агровантажів

Німецький порт Дуйсбург, який вважається найбільшим річковим портом у світі, перевантажує українську кукурудзу. В порту готові розширювати співпрацю за рахунок інших культур, пише Elevatorist.com.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Сюди прибуває до чотирьох контейнерних поїздів щомісяця. У місті Мостиська вантаж перевантажується з вагонів-бункерів для зерна в стандартні європейські контейнери для сипучих вантажів. 

«На польсько-українському кордоні вантажі оснащуються спеціальними GPS-трекінговими пломбами, які знімаються на німецько-польському кордоні. Партнери Rhenus та Contargo аналізували весь ланцюжок постачання протягом чотирьох місяців перед запуском перших транспортних операцій», — зазначили в адміністріації порту.

Керуючий директор Rhenus Port Logistics Rhein-Ruhr Міхаель Петерсманн розповів, що перед створенням логістичного проєкту потрібно було враховувати поточний ринок зернових, політичні обставини в Україні, транзитні й імпортні обмеження для зернових в Європі.

«Ми будемо раді продовжувати обробку вантажів у Дуйсбурзі в довгостроковій перспективі як альтернативу попередньому маршруту через Одесу. Розширення транспортних послуг на інші зернові продукти, такі як пшениця, ріпак, соєві боби, є цілком реалістичним», — сказав операційний директор і менеджер проєкту Contargo Intermodal Poland Марцін Чахоровський.

  • Укрзалізниця та Duisburger Hafen Aktiengesellschaft влітку планують запустити регулярні контейнерні та контрейлерні поїзди між Україною та портом Дуйсбург.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus