Індія збільшила імпорт російської агропродукції у 22 рази, в основному за рахунок гороху

Відповідно до даних, оприлюднених під час візиту прем’єр-міністра Нарендри Моді до Москви, Індія збільшила імпорт російського зерна та зернових продуктів у 22 рази в 2023/24 МР, пише Reuters.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Моді подякував путіну за підтримку індійських фермерів стабільними поставками добрив. На початку року росія постачала третину імпорту добрив в Індію.

«Завдяки нашій дружбі нам вдалося вирішити труднощі для індійських фермерів. Ми задовольнили всі їхні потреби в добривах. Це особлива роль нашої дружби», — сказав Моді путіну під час зустрічі в Кремлі.

Міністр закордонних справ Індії Віней Мохан Кватра заявив у вівторок, що росія та Індія встановили ціль двосторонньої торгівлі в $100 млрд до 2030 року, порівняно з поточними $65 млрд.

У спільній заяві, опублікованій після переговорів, росія та Індія заявили, що вони прагнуть і далі розвивати двосторонню торгівлю сільським господарством і добривами, зобов’язавшись послабити існуючі фітосанітарні та ветеринарні бар’єри.

Оприлюднені россільгоспнаглядом дані показали, що в сільськогосподарському сезоні 2023/24 росія експортувала до 89,3 млн т зерна і продуктів із нього, що на 21% більше, ніж у попередньому сезоні.

Індія з її 22-кратним зростанням значно випередила Індонезію з восьмикратним зростанням і Туніс з триразовим зростанням. Згідно з даними Міністерства сільського господарства росії, у першому кварталі 2024 року рф була четвертим за величиною експортером сільськогосподарської продукції до Індії.

В окремому коментарі Reuters сільськогосподарський наглядовий орган зазначив, що 22-кратне зростання відбулося в основному за рахунок експорту гороху і триразового збільшення експорту сочевиці.

Читайте також: Попит на український горох у світі залишиться стабільним до кінця року, ціни зростатимуть — профільна асоціація

  • Наприкінці 2023 року стало відомо, що Індія дозволила безмитний імпорт жовтого гороху до 31 березня 2024 року.
  • У березні ціни на український горох значно зросли після зняття Індією мита на імпорт.
  • На початку квітня уряд Індії продовжив термін безмитного імпорту жовтого гороху на два місяці до 30 червня 2024 року.
  • У травні уряд Індії продовжив дію нульового імпортного мита на зернобобові культури, в тому числі і на горох.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus