Єгипетський тендер показав, що у росії достатньо запасів соняшникової олії — аналітики

У рамках тендеру 18 липня на закупівлю рослинних олій єгипетський GASC законтрактував 20 тис. т російської олії у компанії Green Suppliers за ціною 1013,99 $/т C&F з поставкою 01-15 вересня, повідомляє ASAP Agri.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Ціна на 56,01 $/т нижча порівняно з початковою пропозицією від Green Suppliers і на 40,01 $/т нижча порівняно з початковою найдешевшою пропозицією олії російського походження.

Крім того, ціна на 59,91 $/т нижча порівняно з тою, яку GASC заплатив за соняшникову олію на попередньому тендері 13 червня.

«Єгипетський тендер показав, що російської олії ще достатньо. Виходячи з обсягів минулорічного врожаю, це було очікувано. Через низьку активність індійських покупців вони демонстрували досить прийнятні стартові пропозиції і багато торгувалися, щоб продати», — зазначив партнер Sunstone Brokers Сергій Репецький.

Єгипет не закупив соєву олію на міжнародному тендері, але законтрактував 28 тис. т на внутрішньому ринку за ціною 954,25 $/т.

Читайте також: Єгипетський GASC придбав на тендері 720 тис. т російської пшениці

  • Індійці купили рекордні 500 тис. т соняшникової олії для доставки в червні, оскільки конкуренція між провідними постачальниками Україною та росією зробила її дешевшою, ніж соєва та пальмова олія.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus