Понад 60 фермерів подали заявки на компенсацію за розмінування землі, найбільше з Херсонщини

За 10 днів з початку роботи програми українські аграрії через Державний аграрний реєстр подали 63 заявки на отримання компенсації за розмінування земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомляє Центр гуманітарного розмінування.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Загалом, аграрії подали заявки на відшкодування коштів за розмінування 1942 земельних ділянок загальною площею 9 728 га.

«Я можу тільки вітати таку кількість фермерів, які подалися на участь в програмі компенсацій з гуманітарного розмінування. Ми розуміємо, що має ще відбутися верифікація поданих документів та безпосередньо агровиробників, але зі стриманим оптимізмом я очікую, що ще цього місяця будуть позитивні рішення щодо частини фермерів, які подалися на програму», — сказав заступник міністра економіки України Ігор Безкаравайний. 

Найбільше заявок надійшло від підприємств, які працюють в Херсонській (17), Харківській (11), Миколаївській (10), Сумській (6) областях. Фермери, які працюють на Харківщині, подали на участь у програмі 618 земельних ділянок загальною площею понад 4,3 тис. га, аграрії Сумщини — 609 земельних ділянок площею понад 1,5 тис. га, Миколаївщини — 354 ділянки площею понад 1,6 тис. га, Херсонщини — 179 земельних ділянок площею понад 1,1 тис. га.

Ще 5 заявок подали фермери, які вже розмінували сільськогосподарські землі у період з 24 лютого 2022 року по 15 квітня 2024 року.

Читайте також: Аграрії потребують компенсації вартості нетехнічного обстеження земель — думка

  • У травні ряд запустив процедуру компенсації вартості розмінування с/г земель, зокрема для фермерів, які це зробили своїм коштом.
  • На деокупованій території Херсонської області розмінували 40% сільськогосподарських земель. Це дозволило збільшити посівні площі втричі.
  • Кількість машин для розмінування в Україні за останні пів року збільшилась на 50 одиниць.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus