Охтирський КХП продали на аукціоні за 50 млн грн

Фонд державного майна 19 липня, провів аукціон з приватизації «Охтирського КХП» в Сумській області, повідомляється на сайті Prozorro.Продажі.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Переможцем стало «Голованівське ХПП». Кінцева ціна від стартової не відрізняється — 49,7 млн грн.

Як пише LIGA.net, у 2023 році збитки «Охтирського КХП», який був у власності держави, перевищили 12,5 млн грн за доходу 19 млн грн, у першому кварталі 2024 року — 4,6 млн грн за доходу 2,9 млн грн.

Наразі борг складає 32,2 млн грн. Новий власник зобов'язаний протягом шести місяців погасити борги із заробітної плати та перед бюджетом.

Власником «Голованівського ХПП» раніше була компанія ViOil. За даними видання, влітку 2023 року компанію переписали на мешканку Голованівська Каріну Настенко, водночас директор залишився попередній — Валентин Горохівський.

  • У червні Фонд держмайна продав Зірненський спиртовий завод на Рівненщині за 60 млн грн. У торгах на «Прозорро.Продажі» змагалися 3 учасники, піднявши вартість лота у 3,2 раза.
  • На початку липня ФДМУ продав конфіскований у росіянина Шелкова агрохолдинг на Дніпропетровщині, який придбала на аукціоні «Агропромислова компанія Дніпроагро», що зареєстрована на Сергія Крячека та Дмитра Гулецького. 

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus