Власник DMV Group розповів, чому продав Контіненталу стотисячний елеватор на Львівщині

DMV Group має ще один елеватор на Заході України — Радивілівський КХП, тож зможе закрити потреби в зберіганні зерна. 

Про в інтервʼю Latifundist.com «Іван Дімов розповідає, чому продав Контіненталу «елеватор-стотисячник», інвестує в «сухий порт» та про конкуренцію перевалок на Закарпатті» розказав власник групи компаній Іван Дімов

«У Львівській області ми обробляємо 12 тис. га землі. А елеваторів тут у нас було два — Красненський і Радивилівський, який ми придбали на приватизаційному аукціоні у 2021 році. Для власних потреб одного елеватора на заході України нам цілком достатньо», — розповідає він. 

Ще одна причина продати елеватор — ситуація на кордоні. Компанія займається трейдингом, продає продукцію в європейські та інші країни. У 2022 році експортували переважно в Польщу, Угорщину. 

«Експортували в тому числі залізницею. Але після того, як розпочалося блокування кордону в Польщі та інших країнах, основний вектор торгівлі змістився на південь. І весь 2023 рік ми, в принципі, продавали продукцію «по воді», — поясняє бізнесмен. 

За його словами, пропозиція надійшла від Континентала. Отримані від продажу елеватора кошти допоможуть компанії активізувати трейдинг та приділити більше уваги модернізації Радивилівського елеватора. 

«Продаж елеватору у Львівській області — взаємовигідне рішення. Нам воно забезпечує подальший розвиток. Тож продаж елеватору у Львівській області — взаємовигідне рішення. Нам воно забезпечує подальший розвиток. А «Континентал Фармерз Груп» — додаткові потужності для зберігання зерна, — резюмував Іван Дімов. 

Нагадаємо, що на початку липня Контінентал придбав Красненський елеватор на 120 тис. тонн зберігання у DMV Group. 

Виконано за допомогоюDisqus