Фахівці дали поради, як уникнути обважування на елеваторах

На елеваторах трапляються випадки втручання у роботу вагового комплексу. У компанії «Балк-Транс» була така історія з відомим в Україні підприємством, розповів співвласник «Балк-Транс» Максим Павлюченко.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Коли почали з ним працювати, то помітили, що на елеваторі щось не так з вагами. По дорозі з поля попросили водія заїхати на сусідній елеватор і зробити контрольний замір. Різниця на кожній машині складала 300-400 кг.

«Перше, на що потрібно звертати увагу аграрію, який здає зерно на елеватор, коли саме там проводилася повірка ваг. Якщо вона робилася ще на початку минулого сезону, то ваги матимуть суттєву похибку», — зазначив Павлюченко.

Як пояснили в компанії Ваговимірювальні системи», точність зважування залежить від геометрії платформи та тензометричних датчиків. Для контролю першого фактору компанія радить регулярно здійснювати технічне обслуговування ваг.

Вже на етапі підбору ваг клієнт можете обрати більш точне обладнання. Для автомобільних ваг підвищеної точності «Ваговимірювальні системи» використовують італійські тензометричні датчики Dini Argeo, які мають похибку до 50 т +\- 20 кг. Більшість ваг, які встановлюються в Україні мають похибку на тому ж навантаженні +\- 40 кг.

Читайте також: Як Ваговимірювальні системи допомагають аграріям контролювати зважування зерна

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus