Одеська ОВА виділила підсанкційному власнику Потоків землі на кордоні з Румунією — розслідування hromadske

1 лютого 2024 року Одеська ОДА виділила 6 гектарів землі на кордоні з Румунією компанії «Потоки», яка володіє ОЕЗом в Дніпрі і власник якої — бізнесмен Вадим Єрмолаєв — перебуває під санкціями РНБО з грудня 2023 року. Про це йдеться в розслідуванні hromadske.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Очільник Одеської ОДА Олег Кіпер стверджує, що не знає ані хто такий Вадим Єрмолаєв, ані що його безпосередній радник Іван Дралюк володіє приблизно 10% у тій самій компанії «Потоки».

Землю компанії Єрмолаєва віддала Одеська обласна державна адміністрація, а втім, голова Одеської ОДА особисто не підписав жодного документа. 

Розпорядження, яким «Потокам» дозволили розробити проєкт землеустрою, підписав заступник голови ОДА Дмитро Радулов. На другому розпорядженні, яким «Потокам» зробили знижку, стоїть підпис іншого заступника Кіпера Олександра Харлова. Договір оренди землі з компанією Єрмолаєва від імені ОДА підписав начальник управління правового представництва Роман Кравцов. 

І хоч підписів Кіпера ніде немає, це все одно його відповідальність, як голови ОДА.

«Я діяв як представник. Було доручення — я підписав договір», — сказав у розмові з hromadske начальник управління правового представництва Роман Кравцов, чий підпис стоїть під угодою про оренду землі. 

Зрештою, журналістам вдалося поспілкувалася з Олегом Кіпером у форматі листування.

Так, на запитання до Олега Кіпера, чи знайомий він із Єрмолаєвим, голова ОДА відповів: «Ні. Це хто?». Так само «ні» Кіпер відповів на запитання про те, чи йому відомо, що його радник Іван Дралюк є бізнес-партнером Єрмолаєва. 

Тоді ж, 19 липня, Олег Кіпер повідомив журналістці hromadske, що запит, який надіслали журналісти 16 липня, нарешті вдалося знайти — і відповідь на нього буде у встановлений термін. 

Однак уже 22 липня в самій Одеській ОДА журналістам телефоном повідомили: ніяких запитів від hromadske немає і не було.


Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus