Боснія та Герцеговина відкрила свій ринок для українських виробників м'яса птиці

Боснія та Герцеговина відкрила свій ринок для українських виробників м'яса птиці механічного обвалювання. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі, пише Укрінформ.

«Українському підприємцю необхідна будь-яка підтримка від держави, що надзвичайно важливо в часи війни. І Держпродспоживслужба спільно з командою МЗС продовжують відкривати міжнародну торгівельну арену для нашого виробника. Завдяки цій роботі, Боснія та Герцеговина відкрила новий ринок для експорту продукції українського виробництва, а саме м'яса птиці механічного обвалювання. В роботі ще близько 63 країни по майже 200 напрямках», — сказав голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

Погоджену форму ветеринарного сертифікату цієї категорії продукції оприлюднено на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво» — «Ветеринарія та безпечність» — «Сертифікати на експорт з України».

Читайте також: Україна та Сінгапур підписали меморандум — розширюють торгівлю харчовими продуктами

  • У 2023 році для українських виробників м'яса птиці та продуктів з нього відкрили новий ринок збуту — Кувейт.
  • Первомайський молочноконсервний комбінат, що входить до складу «Волошкового поля», отримав дозвіл на експорт продукції в країни ЄС (єврономер) і вже постачає товари до низки європейських країн.
  • У червні компетентні органи України та Канади погодили ветеринарний сертифікат, який дозволяє українським виробникам яєчних продуктів експортувати продукцію до Канади.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus