В Corteva розповіли про перші результати перевірки ґрунтів у постраждалих від війни регіонах України

За результатами аналізу компанії Corteva Agriscience у перевірених 400 зразках ґрунту фермерських господарств виявлений вміст нікелю, який перевищує гранично допустимі норми максимум на 20%. Також більшість перевірених полів мають достатньо високий вміст свинцю та миш’яку в деяких із відібраних зразків, але в межах гранично допустимих норм, повідомляє пресслужба.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Ґрунт з фермерських господарств тестується у сучасній сертифікованій лабораторії Corteva в Гадеско, Італія, на наявність потенційного забруднення важкими металами (миш’яком, залізом, свинцем, марганцем, ртуттю та нікелем) та вміст основних поживних елементів (азоту, фосфору, калію, магнію тощо). Для визначення стану полів також аналізується структура ґрунту, вміст органічних речовин та інші агрохімічні показники.

«Згідно з даними уряду, до 25% української землі зазнали впливу війни. А така загроза ґрунтам України може становити серйозні ризики для майбутнього сільського господарства в країні, а також для її внеску в забезпечення продовольчої безпеки в усьому світі. Саме тому Corteva започаткувала таку ініціативу і допомагає фермерам визначити поточний стан їх полів, вражених війною», — говорить керівник з агрономії та розвитку технологій Corteva Agriscience в Україні Сергій Резніченко.

Читайте також: «Деградація ґрунтів. Як долають проблему в агрокомпаніях та які є варіанти відновлення здоров’я ґрунтів на територіях, що постраждали внаслідок воєнних дій?»

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus