Більше 50 млн т агропродукції пішло на експорт українським морським коридором

Від початку роботи українського морського коридору порти Великої Одеси обробили вже 75 млн т вантажів, з яких 50,1 млн т — агропродукція, повідомляє Мінвідновлення. 

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Українські товари експортували в 50 країн світу у всіх напрямках — Африка, Азія, Європа та Америка.  

«В той час, коли агресор продовжує систематично знищувати портову інфраструктуру, наражаючі світ на продовольчу кризу, Україна підтверджує статус ключового гравця на світовому ринку продовольства, збільшуючи обсяги експорту попри систематичні обстріли», — зазначили в міністерстві.

Як нагадали в Мінвідновлення, з 15 березня 2024 року український коридор, що проходить через порти Великої Одеси, розпочав роботу у цілодобовому режимі, що збільшило показники експорту аграрної та іншої продукції на 20%.

Читайте також: Атаки рф на українські порти: пошкоджено 300 об’єктів, постраждало 79 цивільних — Кулеба

  • У ніч з 5 на 6 жовтня цивільне судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс зазнало пошкоджень під час нічної ракетно-дронової атаки росії поблизу одного з причалів у морському порту Південний.
  • 7 жовтня під ударом ворожої балістичної ракети опинилось судно OPTIMA під прапором Палау, яке прийшло під завантаження в український порт. Тоді загинула одна людина.
  • 9 жовтня росія вчергове вдарила балістичною ракетою по портовій інфраструктурі Одеської області. Загинули 8 людей.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus