Корисні онлайн-сервіси для аграріїв під час війни

Корисні онлайн-сервіси для аграріїв під час війни
Корисні онлайн-сервіси для аграріїв під час війни

Зібрали корисні онлайн-сервіси та посилання для аграріїв щодо того, де взяти кошти на насіння та ЗЗР, шукати перевізників, подати заявку на розмінування поля, подивитися стан черг на кордоні, отримати юридичну або психологічну допомогу, дізнатися, як вести земельні відносини в умовах воєнного часу тощо. 

Посівна

https://agrostatus.org/ — аграрна платформа Мінагрополітики по збору актуальних потреб аграріїв під посівну в режимі реального часу.

https://military.feodal.online — сервіс, який допомагає аграріям убезпечити роботу механізаторів на полі. Якщо ваші поля знаходяться у зоні, де відбувалися бойові дії, то залиште заявку на сервісі, після чого команда саперів почне працювати над знешкодженням об’єктів.

https://t.me/mvs_ukraine/11971 — Держспецзв’язку розповідає все, що ви хотіли знати про Starlink, але не знали, як спитати.

Starlink

Метео Фарм — незалежний метеосервіс, який надає повну інформацію про агропогодні умови. Має понад 200 метеостанцій в Україні. Допомагає аналізувати агропогоду у своїй місцевості і використати історію погоди за останні 10 років. Доступні також такі дані, як ефективна температура та вологість ґрунту, інтенсивність та розподіл опадів у тій чи іншій зоні.

https://agroapp.com.ua, чат-бот @agroappbot — сервіс допомагає аграріям отримати кредити на посівну. Вам потрібно ввести ЄДРПОУ та потрібну суму кредиту. За годину отримаєте реальні пропозиції від «Укргазбанку» та «Ощадбанку». Далі залишається обрати відповідну пропозицію під потреби.

СуперАгрономPRO — чат-бот, який допоможе швидко знайти та придбати необхідне добриво, хімію чи насіння.

Логістика і трейдинг

#залізний_агроекспорт — дашборд від Latifundist.com і «Укрзалізниці», в якому показана динаміка навантаження зернових вантажів та перевезення на експорт зерна, олії та продуктів переробки. Дані оновлюються щотижня.

Динаміка навантаження зернових вантажів

Zernovoz.ua — платформа для швидкого пошуку перевізників та керування автотранспортом у сфері агробізнесу. Що потрібно зробити власнику зерна? Розмістити на сайті заявку з детальною інформацією про вантаж і очікувати на цінові пропозиції від перевізників. Що отримують перевізники? Можливість працювати безпосередньо з вантажовласниками та знайти роботу для транспорту, який простоює.

https://www.google.com/maps — карта від Держмитслужби, на якій показано стан черг на пунктах пропуску із сусідніми країнами. На жаль, дані не оновлювались з 2 травня.

https://prodsafety.org/ — онлайн-платформа для покращення логістичних маршрутів аграріїв в умовах воєнного стану.

Zernotorg.ua — платформа для комунікації великих зернових підприємств та фермерів. За допомогою сервісу продавці та покупці отримують доступ до аналітики цін, пошуку доступних обсягів та кращої ціни для продажу своєї продукції.

https://bit.ly/3IHqTCf — інформація Мінінфраструктури щодо оформлення заявки на перетин державного кордону водіям призовного віку 18-60 років.

https://bit.ly/3iJFGBC — список телефонів для тих, хто бажає отримати консультацію з питань перетину Західного кордону України.

https://cabinet.customs.gov.ua/ — державний інформаційний веб-портал «Єдине вікно для міжнародної торгівлі». Для бізнесу тут є розділи «Перевірка митної декларації», «Портал трейдера NCTS».

Земельні відносини

https://cutt.ly/aGvzD3y — вебінар «Земельні відносини в умовах воєнного стану», під час якого дізнаєтесь, як працювати з орендодавцями, коли в країні йде війна і закриті реєстри.

Volodar — сервіс допоможе знайти найвигідніші умови співпраці в умовах відкритого ринку землі як землевласникам (пайовикам), так і аграрним компаніям будь-якого розміру, а також інвесторам. Простими словами, тут ви можете продати, купити або здати в оренду земельну ділянку.

Земельна агенція Volodar

https://cutt.ly/CGvzI29 — відповіді на більш ніж 100 актуальних запитань, що стосуються земельних відносин. Тут є інформація щодо використання і обрахунку НГО землі, процедурних питань передачі земель в умовах воєнного стану, зрошення земель, як вести книги  реєстрації землеволодінь та землекористувань і укладати договора в умовах воєнного стану.

https://bit.ly/3rUdVvf — майстер-клас заповнення книг реєстрацій в умовах війни.

https://bit.ly/3uzWuAy — про роботу Фонду держмайна в умовах війни.

Юридична і бухгалтерська допомога

  • Консультант — застосунок, завдяки якому можна отримати безоплатну юридичну консультацію від професійного юриста, адвоката або бухгалтера в онлайн-режимі.
  • @UAA_Help_Bot — чат-бот для надання юридичної допомоги від Асоціації адвокатів України (ААУ).
  • Юридичний штаб України — канал надання правової допомоги українцям під час війни, створений за ініціативи ЮК ASA GROUP та юристів-волонтерів.

Психологічна і медична допомога

  • @friend_first_aid_bot — чат-бот першої психологічної допомоги. Проєкт реалізується за підтримки Офісу президента, Міністерства охорони здоров’я та Інституту когнітивного моделювання. Люди, які відчувають тривогу, панічні атаки, мають ознаки депресії, можуть залишити заявку на платформі і очікувати на зворотний зв’язок від фахівця.
  • @TacticMedAid — домедична допомога для всіх. Як врятувати життя? Що робити до приїзду лікаря? Як зупинити кровотечу? 
  • https://bit.ly/36xTCML — проект психологічної підтримки «Поруч».

Всяке-різне 

https://bit.ly/3LgqTLE — як одержати субгранти «Підтримка переміщення виробничих потужностей мікро, малих та середніх підприємств (ММСП)». Заявки приймаються до 20 травня.

https://bit.ly/3xLmvjQ — програми #USAID_АГРО для мікро-, малих і середніх підприємств (ММСП).

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2276996302469539&id=100004775745586Тимофій Милованов пояснює, чому аграріям на окупованих територіях важливо документувати всі збитки господарства.

https://bit.ly/3vpGotG — закрита Viber-спільнота «АГРО-взаємодопомога».

Агроном з планшетом у полі

Як залишатися на зв'язку — Держспецзв'язку підготував інструкції, як безпечно використовувати свій телефон і залишатися на зв'язку в будь-якій ситуації.

Безпека:довідник — це чат-бот, який допоможе підготуватися до найрізноманітніших екстрених ситуацій під час війни: як залишатися на зв'язку, вижити в полоні та як вберегти себе під час обстрілів.

https://bit.ly/3uv61cb — Міндовкілля підготувало роз’яснювальну інфографіку, як діяти у разі виникнення хімічної небезпеки.

https://bit.ly/3iGWKZ2  — роз’яснення, як комунікувати між абонентами та викликати екстрені служби у разі відсутності мобільного зв’язку.

@FastAid_bot — чат-бот для повідомлень про воєнні злочини російських окупантів на території України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus