Зима близько: В Україну йдуть снігопади та похолодання

Упродовж тижня на жителів України очікують складні погодні умови. Передбачається сильний поривчастий вітер південного, західного, південно–західного напрямку, середня швидкість досягатиме 4–13 м/с.

Про це повідомляє прес-служба сервісу агропогоди «Метео Фарм».

Зазначається, що потужні вітри принесуть значну кількість опадів у вигляді дощу та снігу. Найбільша кількість опадів очікується 29 листопада, а також упродовж 4 та 5 грудня.

«Від значної кількості опадів найбільше потерпатиме Закарпатська область, тут очікуються снігові замети. Отже, тиждень буде хмарним, вітряним та зі значними опадами у вигляді суміші снігу з дощем», — прогнозують синоптики.

На думку експертів, нестійким буде й температурний режим, адже 29-го листопада очікуються аномально високі температури, але з 30 листопада зайде холодний атмосферний фронт та розпочнеться значне похолодання.

В «Метео Фарм» акцентували, що в північних, східних та центральних областях протягом тижня нічні температури коливатимуться від -4 до +8°С, денні температури досягнуть позначки 0…+13°С, на Півдні вночі -2…+11°С, вдень стовпчик термометру підніметься до +2…+15°С. На Заході найпрохолодніше, вночі -6…+5°С, денна температура повітря складе -1…+9°С. Мінімальна температура ґрунту коливатимуться від -2 до +8°С.

Нагадаємо, що станом на 08:00 29 листопада 2021 р. у чотирьох морських портах України обмежена діяльність через несприятливі погодні умови.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus