На українському ринку стабілізувалися ціни на пшеницю та кукурудзу — аналітики

Котирування пшениці та кукурудзи припинили падіння в міру того, як глобальні ринки заспокоїлись від паніки після виявлення нового штаму коронавірусу Omicron.

Про це повідомили аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram.

Згідно з повідомленням, березневий ф’ючерс на американську пшеницю зріс на $0,03 за бушель, ціна на європейську пшеницю зросла на €1,75 за т, а на чорноморську знизилась ще на $1,5 за т.

«Після просідання цін на товарних біржах спостерігається активізація імпортерів. Саудівська Аравія оголосила тендер на закупівлю 535 тис. т пшениці, Туніс розраховує закупити до 175 тис. т, Японія закупить 55 тис. т американської пшениці, а Йорданія проведе тендер на 120 тис. т. Ціни на українському ринку стабілізувались», — йдеться в повідомленні.

Також аналітики Barva Invest наголосили, що погодні моделі показують зниження кількості опадів в Австралії, проте дощі ще залишаються в прогнозах.

Відмічається, що березневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на $0,04 за бушель, а на чорноморську на $0,75 за т. США відзвітували про продаж 150 тис. т кукурудзи до Колумбії. Фондові гравці, згідно з останнім звітом CFTC, мають максимально високі обсяги чистих довгих позицій з 2010 р.

«Український ринок знаходиться в пошуках цінового балансу після скорочення пропозиції з боку виробників у зв’язку з просіданням цін на початку тижня», — підкреслюють аналітики Barva Invest.

Нагадаємо, що падіння цін на зернові на Чорноморському регіоні триває за іншими ринками, але помірніше. Експортна активність залишається стійкою, про що свідчить єгипетський тендер цього понеділка з пшениці.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus