Використання трансжирів у харчових продуктах можуть заборонити в Україні — агрокомітет підтримав законопроєкт

Комітет з питань аграрної та земельної політики підтримав законопроєкт №5148 «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми» та направив його на розгляд ВРУ.

Про це повідомив народний депутат України (група «Партія «За майбутнє») Іван Чайківський на своїй сторінці у Facebook.

«Я задоволений тим, що ми забороняємо використовувати трансжири при виробництві шоколаду і вводимо вищий стандарт, аніж сьогодні діє в ЄС. Схожі норми є хіба що в скандинавських країнах. Я переконаний, цей документ захистить здоров'я людей, в першу чергу дітей, від споживання продуктів , що містять такі шкідливі складники, як наприклад, пальмова олія», — прокоментував він.

Іван Чайківський додав, що ВООЗ ініціювала кампанію, на меті якої до 2023 р. домогтися виключення трансжирних кислот промислового виробництва зі складу харчової продукції у всьому світі. Україна має бути однією з тих країн, які обирають для своїх громадян здорове майбутнє.

Нагадаємо, що Верховна Рада України ухвалила у другому читанні доопрацьований законопроєкт №6000 про державний бюджет України на 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus