Перший Український Аграрний Фонд стане закритим недиверсифікованим корпоративним фондом

«Перший Український Аграрний Фонд» (ПУАФ) під управлінням КУА SI Capital стає закритим недиверсифікованим корпоративним фондом.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

В ПУАФ акцентували, що у рамках трансформації інвесторам фонду було нараховано дивіденди у розмірі 13,2 млн грн або 392 грн на один пай. Відмічається, що всі інвестори ухвалили рішення про реінвестування основної частини отриманого прибутку в ПУАФ.

«Причин для подібного перетворення декілька. Перебуваючи в постійному діалозі з інвесторами, ми взяли до уваги їх побажання щодо удосконалення цього інвестиційного продукту компанії та провели його оновлення», — прокоментували в компанії.

Відмічається, що тепер, як фізичні, так і юридичні особи можуть стати інвесторами фонду при покупці від однієї акції фонду за вартістю чистих активів.

«Інвесторам фонду, зацікавленим в придбанні сільськогосподарської землі, надається пріоритетне право викупу земель, які находяться в оренді агрокомпаній ПУАФ.
В іншому — все як і було. Аудитором залишається найбільша компанія Великої Четвірки 3 PwC, оцінювач — BakerTilly», — говориться в повідомленні.

Згідно із повідомленням, «Перший Український Аграрний Фонд» створено для інвестування та отримання доходу від активних операцій в АПК України. За даними Державної служби статистики України починаючи з 2000 року середня рентабельність агропромислового комплексу України складає 22,5%.

Нагадаємо, що за останній тиждень чотири українських агрохолдинги знизили показники капіталізації, ще три продемонстрували зростання показника, один з них не змінив свої показники.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus