Земля є завжди, просто ви її не бачите — Дем'янович

Щоб правильно оперувати своїми землями, потрібно чітко бачити своїх конкурентів і орендодавців. Для цього необхідно розуміти ситуацію в межах адмінодиниць та проводити аудити навколишніх земель.

Таку думку висловив засновник та керівник компанії Feodal.online Андрій Дем’янович у матеріалі «Як не стати ласим шматком для рейдера та збільшити земельний банк» на Latifundist.com.

«Чому землевпорядний аудит в межах ваших полів є неефективним? Тому що в межах полів ви будете знати тільки те, що відбувається всередині вашого зембанку, а недобравши якихось 100 га навколо, ви не побачите загальну картину. Тому рекомендую проводити аудит в межах адмінодиниць у єдиній системі Feodal.Land», — прокоментував експерт.

За словами Андрія Дем'яновича, для аграрія це дасть:

  • Перше — це бачення ситуації навколо: розуміння, де знаходяться ваші земельні ділянки, а де конкурента.

За ого словами, побачивши ділянки конкурента у ваших масивах, ви будете мати можливість зробити автоматизовані обміни.

  • Друге — оцифрування меж земельних масивів. Якщо підприємство не має меж полів, компанія Feodal.online оцифрує їх з точністю 1-3 см.

«Навіщо вам межі полів в управлінні земельним банком? Це потрібно для того, щоб оцінити прогалини в питаннях користування землі. Зрозуміти де ваші технічні втрати, тобто недообробіток землі та необґрунтований обробіток — землі, які обробляються без правовстановлюючих документів», — розповів експерт.

На його думку, для одного господарства технічні втрати – це невеликі площі, для іншого – сотні гектарів. Краще провести розлісення та ефективно використати свою землю, за яку аграрій платить.

Експерт наголосив, що під необґрунтований обробіток землі в основному підпадає обробіток польових доріг та земель комунальної власності, проінвентаризованих чи не проінвентаризованих.

Всі деталі про систему Feodal.Land і управління земельним банком можете отримати за телефоном — 067 10 20 10 6 Євгенія.

Нагадаємо, що з моменту запуску ринку землі в Україні середньозважена ціна на 1 га земель для товарного сільськогосподарського виробництва становить 34 тис. грн. За цей період було здійснено 13997 угод купівлі-продажу земельних ділянок для товарного сільськогосподарського виробництва (паї) загальною площею 50180 га.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus