Експерт розповів про тонкощі припосівного внесення добрив для кукурудзи

Кукурудза
Кукурудза
Джерело фото: Latifundist.com

Коли приймається рішення про внесення стартових добрив, треба зрозуміти, чи цей захід збільшить врожайність та наскільки він буде ефективним.

Таку думку висловив головний агроном компанії «Агро-Регіон» Юрій Лисак в матеріалі «Кукурудза не пробачає помилок. Юрій Лисак про тонкощі посіву» на Latifundist.com.

За словами експерта, навколо теми припосівного внесення добрив для кукурудзи, серед агрономів ведеться багато дискусій. Тому однозначної відповіді немає.

«Хтось каже, що ефективність стартових добрив видно в більш прохолодні роки. Хтось просто перестраховується. Американські вчені взагалі стверджують, що це марно витрачені гроші, тому що високої ефективності ці добрива не демонструють», — розповідає Юрій Лисак.

За його словами, тривають обговорення про те, які добрива кращі: сухі чи рідкі.

«Якщо у вас більш посушливий регіон, напевно, краще підійдуть рідкі добрива. Хоча я вважаю, що вони невиправдано дорогі. Наша компанія частково використовує стартові добрива. Рекомендував би використовувати їх, якщо в ґрунті низький вміст фосфору і високий pH (більше ніж 7,5, при такому pH фосфор стає недоступним)», — радить Юрій Лисак.

Нагадаємо, експерти прогнозують значне здорожчання цін та дефіцит добрив у 2021/2022 МР. Згідно з тенденціями на внутрішньому ринку добрив експерти, виокремлюють песимістичний і оптимістичний варіанти розвитку подій.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus