Думка експерта: чому не варто економити на добривах та ЗЗР

Економія на добривах і ЗЗР в кінцевому підсумку дорого обійтися.

Таку думку висловив керівник хімічного напрямку та бренду DEFENDA LNZ Group Сергій Борисов в інтерв’ю на Latifundist.com.

Він акцентував, що агрохолдинги ще в липні-серпні провели тендери, обрали постачальників і вже забрали на склади препарати. В аграріїв, які купують продукти по факту, будуть значно більші проблеми. Бо, маючи навіть гроші, можуть і не придбати необхідні продукти, бо їх просто не буде на ринку.

«Моя порада: максимально підготуватися до посівної, провести її правильно та отримати максимальний урожай. Для цього заздалегідь подумати про закупівлю насіння, ЗЗР і добрив. Оскільки затрати будуть високі, то ще й правильно підібрати в своє господарство культуру», — прокоментував Сергій Борисов.

За словами експерта, можна зекономити на гібридах і підійти більш професійно до їх вибору, але на добривах економити не можна.

Читати за темою: Сергій Борисов: Не варто очікувати зниження цін на агрохімію навесні

Якщо, наприклад, господарство знаходиться не в «кукурудзяному поясі», то обрати гібрид дешевого сегменту, щоб він за врожайністю був такий самий або вищий. Можна правильно підібрати гербіцидний захист. Десь щось скомпонувати або пропустити, наголосив він.

«Добрива — не те, на чому можна економити. Можна в якийсь рік знизити дозу, якщо протягом останніх 3-5 років давали достатню кількість добрив. Можна поле поділити на дві частини і там, де якість ґрунту краща, збільшити дозування, там де гірша — зменшити. Частина поля з низьким паритетом дасть ту саму врожайність, а на площі з більшим паритетом отримаєте більшу врожайність», — зауважив Сергій Борисов.

Нагадаємо, що наступний 2022 р. буде значно складнішим, ніж 2021 р., тому не варто очікувати навесні зниження цін на агрохімію. Подорожчання продуктів відбувалося у три хвилі і почалося з початку року. Перша хвиля — це логістика. Вона спричинила підняття ціни на продукти з січня 2021 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus