В Україні погіршаться погодні умови: прийдуть значні опади у вигляді дощу

На території України 11-го грудня пануватиме суцільна хмарність, очікується циклон, який пройде смугою.

Про це повідомляє прес-служба сервісу агропогоди «Метео Фарм».

Відмічається, що значні опади у вигляді дощу очікуються в Київській, Житомирській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Одеській та Миколаївській областях.

Згідно з прогнозом синоптиків, на решті території спостерігатимуться помірні опади. На заході та сході пануватиме антициклон, переважно без опадів, мінлива хмарність. Вітер переважатиме східного, південно-східного напрямку 2 -8 м/с.

«12-го грудня опади посиляться, дощитиме скрізь за виключенням східних областей. Значне погіршення погодних умов очікується на Заході, в Житомирській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській та Одеській областях. Тут пройдуть зливові дощі, місцями кількість опадів досягатиме 25 мм . В західних областях матимуть місце такі небезпечні природні явища як ожеледь та ожеледиця», — коментують метеорологи. 

Відмічається, що у суботу будуть аномально високі температури як для даного періоду, але у неділю температури почнуть повзти вниз. 11-12 грудня нічна температура в західних, північних та східних областях коливатиметься від -3...+6°С, на решті території -1...+10°С. В північних, західних та східних областях денна температура досягне відмітки 0...+8°С, в центральних та південних областях тепліше +2...+12°С.

Нагадаємо, що коли приймається рішення про внесення стартових добрив, треба зрозуміти, чи цей захід збільшить врожайність та наскільки він буде ефективним. Навколо теми припосівного внесення добрив для кукурудзи, серед агрономів ведеться багато дискусій. Тому однозначної відповіді немає.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus