Розблокування експорту з України відновить інвестиції в агросектор — Dragon Capital

Ключовою передумовою інвестицій у високотехнологічну сільськогосподарську сировину (насіння, ЗЗР, добрива тощо) є відновлення експорту зерна через порти України.

Таку думку висловила заступниця керівника аналітичного департаменту Dragon Capital Наталія Шпигоцька, пише «‎УНІАН»‎.

За її словами, інвестиції є важливими для нарощення потенціалу сільгоспвиробництва в Україні — як в насінництво, засоби захисту та добрива, так і в технології їх застосування, precision farming, сучасну та ефективну сільськогосподарську техніку, що забезпечує ефективний посів та внесення необхідних добрив та засобів захисту.

«Такі інвестиції мають на меті збільшення врожайності сільськогосподарської продукції при оптимізації виробничих витрат. На сьогодні також фокус зміщується на carbon farming як сукупність методів, спрямованих на поглинання вуглецю, що також вимагає додаткових інвестицій‎»‎, — ділиться Шпигоцька.

Водночас в умовах сьогодення, для оптимізації, зберігання та логістики зерна у 2022 році, аграрії знизили площі під кукурудзою та збільшили площі під олійними культурами, що мають нижчу врожайність. Тому нарощення фізичних обсягів врожаю наразі не є для них основним пріоритетом.

Нагадаємо, що Прометей суттєво збільшить та оновить автопарк вантажних автомобілів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus