ЄБРР розповів про програму консалтингового супроводу для бізнесу в Україні

14 грудня відбувся онлайн-медіавізит у компанію «Бест Альтернатива» організований за підтримки ЄБРР. Під час зустрічі обговорювали програми консалтингового супроводу в Україні та які напрямки вітчизняного бізнесу викликають інтерес у його фінансуванні.

Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на дані ЄБРР під час проведення онлайн-медіавізиту.

За словами керівниці напряму підтримки та розвитку МСБ, ЄБРР в Україні Катерини Рігг, організація надає перевагу проєктам, які викликають зацікавленість, або відповідають запитам ринку. Вона додала, що ЄБРР при виборі проєкту орієнтується на впровадження зелених технологій на виробництві, інклюзивність у бізнесі, розвиток бізнесу в регіонах. 

Також Катерина Рігг акцентувала, що в ЄБРР звертають увагу на проекти молоді, яка оперує власним підприємством чи робить акцент на діджіталізацію.

«За підтримки ЄБРР і донорів, починаючи з 2010 року і до тепер, малий та середній бізнес створив понад 9,5 тис. робочих місць. Понад 68% учасників відмітили зростання обороту продукції, а 22% підприємств — збільшили експорт. 43% підприємств вдруге скористалися консалтинговою програмою за підтримки ЄБРР і донорів», — розповідає  експерт.

ЄБРР супроводжує консалтингові проєкти у різних сферах, допомагає з вибором експерта та компенсує 50% витрат на такі проєкти за допомогою фінансування донорів. Зокрема, одним із таких консалтингових супроводів була співпраця із компанією «Бест Альтернатива», повідомляє Катерина Рігг.

«Бест Альтернатива» — український виробник високоякісних круп та імпортер рису з Таїланду, В’єтнаму, Камбоджі, Індії та Пакистану. Компанія звернулася до ЄБРР по допомогу у впровадженні системи менеджменту якості та безпеки харчових продуктів.

«У 2000-х роках ми розробляти систему безпеки харчових продуктів. Коли на законодавчому рівні було озвучено про обов’язкове введення стандартів HACCP, ми зрозуміли, що обрали вірний напрям. Але нам потрібно було сертифікуватися згідно з міжнародними стандартами HACCP», — розповідає генеральний директор «Бест Альтернатива» Віталій Авєркін.

Для залучення спеціаліста, який допоможе впровадити ці стандарти якості, підприємство звернулося до програми консалтингового супроводу ЄБРР.

«Донором для підприємства виступило представництво Міністерства фінансів США. Як наслідок, бізнес виріс в якісних та кількісних показниках», — зазначив Віталій Авєркін.

Нагадаємо, у зв'язку з погіршенням ситуації з пандемією та чинним офіційним регламентом, AGRITECHNICA 2022 переноситься на наступний рік. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus