Зернові з Чорноморського регіону знизилися в ціні, незважаючи на стійку експортну активність минулого тижня

Ціни на пшеницю та кукурудзу вчора трохи знизилися в Чорноморському басейні, незважаючи на стійку експортну активність минулого тижня щодо кукурудзи для України, основним покупцем якої, ймовірно, є Китай.

Про це повідомляють аналітики Agritel.

Згідно з повідомленням, на Euronext спостерігається відскок наприкінці сесії з пшениці завдяки гарному міжнародному попиту та конкурентоспроможному французькому походженню.

«Так, після Алжиру, чий тендер закінчується сьогодні ввечері, Туреччина та Йорданія купують відповідно 320 тис. т та 120 тис. т борошномельної пшениці необов'язкового походження. Послаблюючи свої специфікації, Алжир знову відчиняє двері для російського впливу. Який обсяг буде збережено, покаже час. Ще один фактор підтримки вчора на Euronext, чартистський аналіз із відскоком на підтримку дає можливість купувати коштом аналітиків ці цифри», — зазначили в Agritel.

За оцінками Coceral, виробництво м'якої пшениці в Європі наступного року, включаючи Велику Британію, становитиме 139,8 млн т порівняно з 143,2 млн т цього року. Причиною такого прогнозу є скорочення посівних площ у деяких країнах, включаючи Францію, а також осінній дефіцит води у Східній Європі. Що стосується ячменю, Coceral оцінює виробництво 2022 р. на даному етапі в 59 млн т у порівнянні з 59,4 млн т цього року. Виробництво кукурудзи очікується стабільним на рівні 66,4 млн т, а виробництво ріпаку зросте до 20 млн т, порівняно з 18,5 млн т цього року.

Відмічається, що пальмова олія сьогодні вранці втрачає позиції за іншими маслами. Проте зниження може бути обмеженим з огляду на стан запасів.

Ціни на сою та кукурудзу, за словами аналітиків, впали вчора в Чикаго, оскільки прогнози погоди передбачали, що опади будуть сприятливими в основному на півдні Бразилії, в районі Аргентини, який нині страждає від дефіциту води.

Прогнозується, що на ринку соєвих бобів конкуренція США з Бразилією буде напруженою, де логістичні витрати вищі, ніж зазвичай, а також еволюція місцевих валют.

Нагадаємо, що збільшення прогнозу світового виробництва та запасів кукурудзи у 2021/22 МР у грудневому звіті USDA поки не призвело до різкого падіння цін, оскільки ринок отримав нові чинники підтримки у вигляді збільшення попиту з боку Китаю, виробників етанолу у США та підвищення цін на добрива.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus