Метеорологи прогнозують різке похолодання в Україні

В Україні упродовж тижня суцільна хмарність поступово почне відступати й вже з 21 грудня час від часу з’являтиметься на горизонті сонце.

Про це повідомляє прес-служба сервісу агропогоди «Метео Фарм».

За словами метеорологів, опади будуть короткочасними та переважно у вигляді снігу та суміші снігу з дощем. Також буде спостерігатися сильний вітер західного, північно–західного напрямку  3–10 м/с.

«Температура 20 грудня матиме невеликі мінуси, у вечірній час очікується зниження температури на дорогах утвориться ожеледиця. З 21 грудня розпочнеться різке похолодання. Сильні морози протримаються з 21 по 23 грудня, пік похолодання припаде на 22 грудня», — коментують метеорологи. 

Зазначається, що нічні температури на переважній території досягнуть відмітки  -6…-17°С, на Півдні -3…-13°С, найбільші морози очікуються на Сході та межуючими зі сходом областями -9…-18°С. Денні температури знаходитимуться у межах -3…-13°С, на Півдні 0…-7°С. Починаючи з 24 грудня температури мимоволі попрямують мілкими кроками вгору, опади перейдуть у рідкий стан.

Нагадаємо, що на початку першої декади грудня внаслідок зниження середньодобової температури повітря до від’ємних значень на полях західних, Житомирської, Чернігівської, Сумської та Черкаської областей було відмічене остаточне припинення вегетації озимих культур.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus