Ф'ючерси на кукурудзу в Чикаго наблизилися до шестимісячного максимуму через погодні загрози в Південній Америці

Ф'ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго в четвер наблизилися до шестимісячного максимуму, а ф'ючерси на соєві боби досягли чотиримісячного максимуму на побоюваннях з приводу несприятливої ​​посухи і спеки, що загрожують урожаю в Південній Америці.

Про це пише Nasdaq із посиланням на Reuters.

За словами синоптиків, найближчими днями на півдні Бразилії, найбільшого у світі експортера сої, і в Аргентині не очікується суттєвого полегшення від дощів.

Натомість, за словами керуючого директора Teucrium Trading Джейка Хенлі, встановилася погодна модель Ла-Нінья, яка зазвичай викликає посуху в обох країнах, і, швидше за все, збережеться до зими.

«Той факт, що ми знаходимося серед ще однієї Ла Ніньї, якою б сильною вона не була, зі зрозумілих причин тримає торгівлю на межі», — сказав експерт.

Зазначається, що контракт CBOT, що найбільш активно торгується, на кукурудзу Cv1 подешевшав на $0,03-0,04 до $6,05 за бушель і виріс до $6,07 за бушель, найвищої ціни з 1 липня.

Найбільш активні соєві боби Sv1 подорожчали на $0,05 до $13,4 за бушель і досягли найвищої ціни з 19 серпня - $13,42. Пшениця Wv1 виросла до $8,14 за бушель на CBOT і досягла найвищої ціни з 3 грудня - $8,2.

«Втрати кукурудзи або сої в Південній Америці можуть призвести до скорочення світових поставок та усунення експортного попиту до Сполучених Штатів. Проте посуха, пов'язана з Ла-Ніною, має зникнути до наступного місяця, сказав Крістіан Руссо, агроном зернової біржі Росаріо в Аргентині», — йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначають, що рекордне тепло та сухі, вітряні умови у США призведуть до подальшого зниження вологості верхнього шару ґрунту у ключових районах виробництва озимої пшениці на рівнинах, йдеться у щоденному звіті Міністерства сільського господарства США.

USDA в окремому звіті повідомило, що американські експортери на тижні, що закінчився 16 грудня, продали 811,5 тис. т соєвих бобів на 2021/22 МР, що є мінімумом маркетингового року, та 1 тис. т на 2022/23 МР. Аналітики чекали від 700 тис. т до 1,85 млн т.

Загальний обсяг експортного продажу США за тиждень склав 1,1 млн т кукурудзи, порівняно з прогнозами від 725 тис. т до 1,45 млн т, та 458,4 тис. т пшениці, в межах прогнозів від 200 тис. т до 575 ти ст.

Нагадаємо, що експортні котирування на українську фуражну кукурудзу ослабли під впливом слабкого зовнішнього попиту, проте попит китайських імпортерів обмежує подальше зниження цін.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus