Кінець грудня буде з плюсовими температурами та опадами — метеорологи

Погода в Україні упродовж тижня обіцяє бути похмурою, вологою та зі значними температурними коливаннями. Найбільш сонячним виявиться 27 грудня, решту днів хмарність домінуватиме над сонцем.

Про це повідомляє прес-служба сервісу агропогоди «Метео Фарм».

За словами метеорологів, дутимуть сильні вітри південного, східного, південно–східного напрямку, середня швидкість 2–10 м/с.

«Тиждень розпочнеться з морозів, у зв’язку з низькими температурами опади в цей період очікуються у вигляді снігу, значна їх кількість випаде 28 грудня в центральних, східних та південних областях, також сніжитиме в окремих районах 29-го грудня», — коментують в «Метео Фарм».

Зазначається, що на Півночі та Сході очікуються найбільші морози -2…-14°С, в центральних та західних областях -12...+2°С, на Півдні нічна температура коливатиметься від -8 до +3°С.  На переважній території денна температура знаходитиметься в межах -7…+1°С, на Заході -6…+5°С, на Півдні тепліше  -4…+6°С. Температура ґрунту складе 0…-7°С , однак на Півдні -1…+5°С.

Експерти акцентують, що починаючи з 30-го грудня температури почнуть рости, опади будуть у вигляді дощу та мокрого снігу. На Новий рік очікуються рідкі опади, температури у нічний час триматимуться на відмітці -3…+1°С, на Півдні та Заході -1…+5°С, денні температури досягнуть відмітки -1…+9°С.

Нагадаємо, що стан озимих культур в більшості підприємств агрохолдингу МХП задовільний. Відмічається незначне відставання посівів пшениці озимої у розвитку у Вінницькій та Львівській областях.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus