Січневий звіт USDA негативно вплинув на ринок пшениці — аналітики

Ціни на американську та європейську пшеницю знизився після того, як аналітики USDA оприлюднили січневий прогноз виробництва. 

Про це пишуть аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram.

Повідомляється, що вихід звіту USDA за січень мав негативний вплив на ринок пшениці. Експерти знизили оцінку світового споживання пшениці на 1,9 млн т до 787,5 млн т через високі ціни та зміщення попиту з боку тваринництва до інших фуражних зернових. Оцінку світових кінцевих залишків було підвищено на 1,9 млн т близько 280 млн т.

«Для Аргентини було підвищено прогноз виробництва на 0,5 млн т до 20,5 млн т, проте це досить стримано у порівнянні з оцінками місцевих аналітиків на рівні 22 млн т. Також було на 2% підвищено оцінку посівних площ озимої пшениці в США до 34,4 млн акрів», — акцентують аналітики.

За їхніми словами, в наслідок цих прогнозів, березневий ф’ючерс на американську пшеницю знизився на $0,12 за бушель, ціна на європейську пшеницю знизилась на €5,5 за т, а на чорноморську — на $3,5 за т.

Зазначається, що на ринку кукурудзи після публікації звіт USDA відносно спокійно. Березневий ф’ючерс на американську кукурудзу знизився на $0,02 за бушель, а на чорноморську не змінився.

«У своєму звіті USDA підвищило оцінку кінцевих залишків через очікуване зниження експорту, проте це було частково компенсовано споживанням на біоетанол», — додають аналітики.

За їхніми словами, отримані прогнози для Південної Америки досить стримані, прогноз виробництва знижено на 0,5 млн т для Аргентини та на 3 млн т для Бразилії.

Повідомляється, що для України USDA підвищили оцінку виробництва кукурудзи до 42 млн т, з попередніх 40 млн т, що в свою чергу призвело до незначного просідання ціни на українському ринку.

Нагадаємо, аналітики USDA збільшили оцінку врожаю пшениці у світі. Прогноз світового виробництва пшениці на 2021/22 МР склав до 778,6 млн т, що на 0,71 млн т більше за попередній прогноз (777,89 млн т).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus