Ключовий постачальник добрив у світі скоротить виробництво до Зимової Олімпіади

Пекін прагне забезпечити чисте, блакитне небо на Зимових Олімпійських іграх. Це означає, що заводи зупиняться, аби не забруднювати повітря.

Про це пише farmpolicynews з посиланням на Bloomberg.

Повідомляється, що на прохання влади 3 заводи в північній провінції Шаньсі почали працювати на 50% потужності через сильне забруднення повітря. Через це значно зросли ціни на азотні добрива на внутрішньому ринку.

«Ф’ючерси на Чженчжоу у п’ятницю зросли майже на 5% з жовтня. Але цього тижня зменшили приріст», — каже аналітик Scotiabank Бен Айзексон.

Зазначається, що оскільки Пекін посилює контроль за забрудненням повітря напередодні зимових ігор у лютому, ще більше заводів з виробництва карбаміду можуть попросити призупинити або скоротити виробництво.

«Китай — ключовий постачальник добрив на світовий ринок. Влада вже обмежувала експорт добрив наприкінці минулого року, щоб захистити внутрішні поставки. Це вже спричинило зміну ціни на глобальному ринку. Є ризик, що ці кроки можуть ще більше посилити продовольчу інфляцію», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ціни на мінеральні добрива у світі перейшли до знижувальної тенденції. Ціни почали знижуватися після того, як досягли піку у листопаді-грудні 2021 року. Однак, вони все ще набагато вищі за рівень початку 2021 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus