Світові біржові ціни на соєву олію ростуть, на боби — падають

Ціни на соєву олію закрились з підвищенням на фоні зниження ціни на соєвий шрот та боби.

Про це пише barchart.com.

Повідомляється, що на момент закриття торгів у вівторок соєві боби виросли вдвічі від своїх внутрішньодобових мінімумів, але все ще були слабкими, на рівні 8,5 -9,75 цента. Ф'ючерси на шрот у вівторок подешевшали на $13,10-15,50 за т. Ф'ючерси закрилися із приростом від 50 до 62 пунктів у найближчі місяці.

Зазначається, що USDA прозвітували про продаж 239,48 млн т бобів старого врожаю в Мексику. Відтак, дані щотижневих інспекцій показали, що, було відвантажено 1,72 млн т соєвих бобів. Це на 735 тис. т більше, ніж минулого тижня, але все ще на 1,48 млн т менше, ніж у минулому сезоні.

«Накопичені постачання бобів досягли 33,45 млн т, що на 23% нижче за темпи минулого сезону. Прогноз USDA передбачає зниження постачання американської сої на 9,5% у порівнянні з минулим роком», — йдеться в повідомленні.

За даними NOPA (Асоціація переробників олійних культур), у грудні було перероблено понад 5 млн т соєвих бобів у грудні. Це перевищило середню торгову оцінку та стало рекордом для кожного місяця, перевищивши 5 млн т у жовтні 2020 року. Запаси склали 921,24 тис. т — найбільший показник з квітня 2020 року та вище за середній торговий прогноз аналітиків ринку.

Бразильська консалтингова компанія AgRural повідомила, що станом на 13 січня урожай соєвих бобів у 2021/22 МР завершено на 1,2%. Це більше, ніж минулого року на 0,4%, і на 1,1% в середньому.

Нагадаємо, брокери повідомляють, що аграрії вже активно торгують майбутнім врожаєм, але неохоче реалізують залишки старого. Учасники аграрного ринку переживають екватор маркетингового сезону 2021/22. Основними питаннями для виробників залишаються: реалізація залишків врожаю 2021 р. та рішення щодо входження у форвард — продаж майбутнього врожаю 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus