ДПЗКУ: офіційна позиція з приводу виплати $96 млн за китайським кредитом — ЗМІ

«Державно продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) наразі не дає чітких відповідей, чи має компанія достатньо коштів на рахунках для проведення чергової виплати за китайським кредитом на 21 січня 2022 р.

Про це пише AgroPolit.com.

Видання надіслало запити до ДПЗКУ з проханням прокоментувати наявність на рахунку $96 млн для проведення виплати за китайським кредитом, а також підтвердити або спростувати інформацію про технічний дефолт через відсутність достатньої кількості коштів.

У відповідь на запити в компанії обмежилися нейтральним коментарем. 

«АТ «ДПЗКУ» сумлінно виконує свої фінансові зобов’язання перед кредитором — китайським «Ексімбанком». Всі платежі без винятку виплачувались вчасно і в повному обсязі, і наразі в ДПЗКУ вживають всіх необхідних заходів для здійснення чергового платежу», — акцентували в компанії.

За даними ж джерела AgroPolit.com в уряді, наразі є чотири варіанти дій з погашенням китайського кредиту, але на якому зупиняться — відповіді і досі немає.

«Перший — виплата за китайським кредитом шляхом списання наявних у ДПЗКУ. Їх не достатньо. Другий — просили кредит у держбанків, але жоден із них не погодився на це. Третій варіант — надати допомогу ДПЗКУ у вигляді позики від одного з прибуткових держпідприємств. Всі, хто міг її надати наразі відмовчуються І четвертий варіант — розкриття держгарантій Мінфіном Наразі не зрозуміло, як будуть діяти», — каже співрозмовник.

Нагадаємо, що за  результатами опитування AgroPolit.com32% аграріїв вважають, що ДПЗКУ необхідно виставити на приватизацію для потенційних покупців.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus