Китай планує вирощувати ГМО-кукурудзу вже наступного року

Китай планує прискорити впровадження генетично модифікованих сортів кукурудзи, що може дозволити китайським фермерам розпочати сіяти ГМО-кукурудзу вже 2023 р.

Про це пише видання Gro Intelligence.

Зазначається, що цей план дозволить розширити використання біотехнологій для підвищення врожайності та подальшого забезпечення внутрішньої продовольчої безпеки в країні, що посідає перше місце у світі з імпорту зерна.

План Міністерства сільського господарства та сільських справ Китаю також передбачає розширення посівних площ сої, особливо у провінції Хейлунцзян, яка є основним виробником сої. В даний час Китай виробляє лише близько 15% від своїх потреб у соєвих бобах, в основному для споживання людиною, а залишок імпортується головним чином для корму тварин. Зазначається, що розширення внутрішнього виробництва сої навряд чи суттєво вплине на високі потреби Китаю імпорті.

«Зараз китайським фермерам заборонено вирощувати ГМО-кукурудзу, хоча ГМО-культури можуть бути імпортовані для переробки в корм для тварин. Хоча врожайність кукурудзи на гектар у Китаї в 2021 році зросла на 9% у порівнянні з попереднім десятиліттям, в основному завдяки активному використанню азотних добрив, вона залишається більш ніж на 40% нижчою за врожайність у США», — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в останні роки Китай став найбільшим імпортером зернових та олійних культур, в основному як корм для зростаючого стада свиней у міру збільшення споживання м'яса середнім класом. У 2020/21 МР імпорт кукурудзи до Китаю збільшився майже вчетверо в порівнянні з попереднім роком, а загальний обсяг імпорту зерна підскочив на 145%, згідно з даними агентства Gro.

Нагадаємо, що Китай прагне забезпечити чисте, блакитне небо на Зимових Олімпійських іграх. Це означає, що заводи зупиняться, аби не забруднювати повітря. На прохання влади 3 заводи в північній провінції Шаньсі почали працювати на 50% потужності через сильне забруднення повітря. Через це значно зросли ціни на азотні добрива на внутрішньому ринку.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus