В Україні є перспективи для ГМ-кукурудзи — Bayer

Позиція Bayer стосовно ГМО залишилась незмінною. Компанія працює на тих ринках, де є запит зі сторони аграріїв, і там, де створюється законодавчо-регуляторна система, яка б забезпечувала захист прав інтелектуальної власності.

Про це вчора, 19 жовтня, під час круглого столу на тему: «Оновлення державного регулювання у сфері обігу та поводження з ГМО», розповів директор з корпоративних питань Bayer Віталій Федчук, пише Latifundist.com.

За його словами, наразі Bayer вже працює з ГМ-культурами, зокрема у США, Канаді, Аргентині. Водночас у Румунії компанія була змушена припинити біотехнологічний бізнес через вступ країни до Євросоюзу — фокус ЄС більше направлений на імпорті ГМ-насіння, а не на його культивацію.

«Ми бачимо певні перспективи з точки зору розвитку бізнесу в Україні, наприклад по ГМ-кукурудзі», — зауважив керівник.

За словами Віталія Федчука, ГМО — це інструмент, який допомагає аграріям працювати більш ефективно, але він не може виступати в ролі єдиного засобу для покращення продуктивності.

Водночас, продовжує директор, у компанії залишаються певні питання.

«До прикладу, відмова від ГМО в разі вступу країни до ЄС. Друге питання — це репутаційна суспільна складова — потрібно підвищувати освіченість людей в цьому напрямку. І трете — це бізнес складова, оскільки Bayer має великий хаб з виробництва насіння в Україні, виробляючи насіння як для внутрішнього ринку, так і на експорт. Тому компанії важливо знайти баланс, розуміти в якому напрямку буде розвиватись країна — ГМО чи не ГМО», — ‎розповів Віталій Федчук.

Варто зауважити, що під час круглого столу було представлено законопроєкт №5839 від 05.08.2022 року «Про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки».

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»‎

Нагадаємо, що всупереч попереднім заявам Bayer продовжить роботу в росії.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus