В полку прибуло: список компаній, які допущені до газових торгів, розширився до 256 підприємств

19-21 січня на Українській енергетичній біржі тривають торги з продажу газу власного видобутку на лютий. Допускаються лише ті підприємства, що здійснюють виробництво соціально значущих продовольчих товарів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики і продовольства України.

Зазначається, що торги з продажу газу для виробників соціальних продовольчих товарів проводяться відповідно до постанови Кабміну.

«До спеціальних торгів природним газом допускаються виробники харчових продуктів, що мають істотну соціальну значущість», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що виробники задля участі у торгах подають заявку до розгляду комітету з нагляду, створеного при Міненерго на затверджену електронну адресу gas.auction@mev.gov.ua. Наразі до торгів допущено 256 виробників різної форми власності.

В пресслужбі додають, що попередньо, перші торги відбулись 17 та 18 січня 2022 року. Відтак, комісією з нагляду було допущено 108 виробників різної форми власності.

«За результатами двох днів з біржових торгів було реалізовано — 1,85 млн м3 природного газу», — акцентують в Мінагропроді.

Нагадаємо, перша сотня виробників харчових продуктів викупила газ за зниженими цінами. 17 січня відбулись перші торги з продажу газу власного видобутку для підприємств, що здійснюють виробництво соціально значущих продовольчих товарів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus