Україна експортуватиме пшеницю до Індонезії: країна поновила акредитацію лабораторій

Індонезія акредитувала українські лабораторії для безперебійного експорту української сільськогосподарської продукції.

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Зазначається, що міністерство сільського господарства Республіки Індонезія поновило акредитацію Одеської прикордонної державної контрольно-токсикологічної лабораторії з продовольчої безпеки та Одеської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби терміном на наступні 3 роки.

У повідомленні пресслужби йдеться про те, що цим рішенням гарантовано подальші безперебійні поставки української сільськогосподарської продукції, насамперед пшениці, на ринок Індонезії.

«Рішення, яке було прийняте, надає можливість нашим експортерам здійснювати постачання сільськогосподарської продукції до Республіки Індонезія протягом наступних трьох років», — зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Повідомляється, що над прийняттям цього рішення працювали дипломати МЗС, фахівці Держпродспоживслужби та індонезійської сторони.

Нагадаємо, українським птахівникам зняли обмеження на експорт продукції до ЄС у повному обсязі. Обмеження діяли з грудня 2020 року у зв'язку з виявленням на території України випадків високопатогенного грипу птиці.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus