Ринок землі поки що напівфабрикат — Кузьменко

Законодавство про ринок землі, прийняте в Україні не містить повної розшифровки дій тих самих нотаріусів: як правильно оформити продаж землі тощо.

Таку думку висловив засновник та співвласник групи компаній «АгроВіста» Анатолій Кузьменко в матеріалі «Анатолій Кузьменко про ціни на газ, майбутнє цукрової галузі, ринок землі та перспективи ФК «Олександрія» на Latifundist.com.

Він каже, що ринок землі ще недосконалий й думати, що законодавчої бази для придбання землі достатньо — не варто.

«Якщо буде прийнята якась постанова, яка буде суперечити тому, як сьогодні підписуються угоди, суд їх скасує. Тобто постраждати можуть всі: і продавці, і покупці землі», — акцентував Анатолій Кузьменко.

За його словами, пайовики, які пропонують продати землю складають менш як 1%. Зокрема через те, що не всі питання вирішені з нотаріусами. Люди чекають, у них ще є сумніви щодо продажу землі. Але ситуація потихеньку рухається вперед.

Анатолій Кузьменко додає, що в компанії сформована спеціальна група людей, яка напрацьовує різні варіанти придбання землі. При цьому у компанії на меті — зробити так, щоб у майбутньому ніхто не постраждав: ані підприємство, ані людина.

«У нас завдання — зберегти ті позиції, які ми сьогодні маємо в регіоні. Тобто ті території, які вже освоєні й оброблені», — каже він.

Нагадаємо, якщо ціна на газ найближчим часом не зміниться, виробництво цукру в Україні стане збитковим. Тому «АгроВіста» планує переобладнати цукровий завод на альтернативне паливо через високу ціну на газ. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus