Аграріям погодили держпідтримку для використання зрошувальної техніки

Уряд схвалив надання державної підтримки сільгоспвиробникам, які використовують обладнання вітчизняного виробництва для гідротехнічної меліорації.

Про це міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко написав у Telegram.

Повідомляється, що в такий спосіб міністерство діє за кількома напрямами підтримки та стимулювання розвитку сільського господарства України. Відтак, влада сприятиме вітчизняним виробникам сільгосптехніки та аграріям, які її використовують.

За словами Романа Лещенка, уряд підтримає аграріїв у їх бажанні реконструювати наявні та/або будувати нові зрошувальні системи, тим самим розширюючи обсяги зрошувальних земель.

«Працюємо в напрямі подальшого збільшення виробництва сільськогосподарських культур та забезпечення продовольчої безпеки нашої держави в умовах змін клімату», — додає міністр.

Зазначається, що бюджетна дотація надаватиметься на безповоротній основі у розмірі до 25 % від вартості витрат аграріїв, за введені в експлуатацію реконструйовані та/або побудовані внутрішньогосподарські зрошувальні системи.

Нагадаємо, деградовані землі тепер будуть виводитися з обігу шляхом консервації. За словами Романа Лещенка, Кабмін, для відновлення земельних ресурсів, затвердив порядок консервації земель та схвалив Концепції загальнодержавної цільової програми з використання та охорони земель.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus