Метеорологи прогнозують погіршення погодних умов на завтра

На території України 28 січня очікується погіршення погодних умов. Суцільна хмарність затягне все небо, лише в Одеській області хмарно з проясненням.

Про це повідомляє пресслужба сервісу агропогоди «Метео Фарм».

Зазначається, що під впливом атмосферного фронту опиниться вся країна, передбачаються короткочасні опади у вигляді снігу, мокрого снігу та навіть дощу.

Читати по цій темі: Агродосягнення-2021: рекорди перешкод не визнають

«Лише в західних областях пройдуть значні опади та проявить себе сильний західний вітер, його середня швидкість місцями досягатиме 15 м/с, пориви до 25 м/с На решті території також дутимуть сильні вітри південного, південно-західного напрямку, середня швидкість 4-9 м/с, пориви до 15-20 м/с. У зв'язку з температурними коливаннями з'являться такі метеорологічні явища як: ожеледиця на дорогах, налипання мокрого снігу та ожеледь», — коментують метеорологи.

Експерти акцентують, що відчутно підніметься температура в західних, південних, північних та центральних областях, тут нічні температури коливатимуться від 0 до -4°С, однак на Сході, в Запорізькій, Сумській, Дніпровській та Полтавській областях прохолодніше -2...-13°С. Денні температури скрізь знаходитимуться в межах -1...+4°С, максимально температура підніметься до +5°С в Чернівецькій, Одеській та Вінницькій областях.

Нагадаємо, що за спостереженнями агрометеорологів у другій декаді січня на багатьох площах Сумської, Полтавської, місцями у Чернігівській областях відмічалося утворення притертої до ґрунту льодяної кірки товщиною від 2 до 14 мм, місцями у Сумській та Полтавській областях — до 20 мм. Ступінь розповсюдження кірки становила від 10 до 90 % площі поля.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus